Новини

„НИЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕМ ПРИЯТЕЛИ” каза 6-ГОДИШНАТА СОФИ от ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

14 март 2019 | 21:09 | Jon Danzig

„НИЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕМ ПРИЯТЕЛИ” каза 6-ГОДИШНАТА СОФИ от ВЕЛИКОБРИТАНИЯ написвайки своето писмо до председателя на Европейския съвет Доналд Туск! 

Тя пише: „Скъпи господин Туск, живея във Великобритания“, пише в писмото. - Знам, че напускаме ЕС. Но мисля, че трябва да бъдем приятели. От Софи, на шест годишна възраст.

Г-н Туск отговори в публикацията си в социалните медии, като пише: "Ние винаги ще бъдем приятели, Софи".

Писмото на Софи включва рисунка на еднорог, мистично приказно създание, често свързвано с фантастичните и нереалистични планове за Brexit.

Запитан за еднорога, Европейският съвет отговори, че не коментира публикациите в социалните медии, като добави, че те са отворени за индивидуално тълкуване.

Координаторът на Brexit на Европейския парламент във Великобритания Guy Verhofstadt каза, че писмото поставя "всичко в бъдеща перспектива".

"Понякога е необходимо дете да постави всичко в бъдеща перспектива," каза г-н Верхофстад в своя публикация в социалнина медия преди да добави: "Каква ужасна загуба е Brexit!"

Наистина, Brexit е ужасна загуба за всички. Общо мнение във Великобритания е че Брекзит трябва да бъде спрян, ако не за нас, то поне за децата. Защото бъдещето на страната и нашия континент им принадлежи.

казва Джон Данциг