ОЩЕ ОТ САЙТА

ЗДРАВЕЙТЕ!!!

ОТ ТУК (КЛИКНЕТЕ ТУК)   МОЖЕТЕ ДА СВАЛИТЕ ПРИМЕРНА АВТОБИОГРАФИЯ КОЯТО ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ПРИ ТЪРСЕНЕ НА РАБОТА НА БЪЛГАРСКИ

ОТ ТУК  (КЛИКНЕТЕ ТУК)   МОЖЕТЕ ДА СВАЛИТЕ ПРИМЕРНА АВТОБИОГРАФИЯ КОЯТО ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ПРИ ТЪРСЕНЕ НА РАБОТА НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК.

Автобиографията е основния документ, чрез който работодателите придобиват ясна представа за вас. Именно тя е най - важна при взимането на решение от страна на работодатля дали да ви покани на интервю. Нашият дългогодишен опит показва, че колкото по - пълна и информативна е една автобиография толкова по - успешен в намирането на желаната работа е кандидата.

Причините са прости:

1) Пълната автобиография и опит показва на работодателя какви са вашите квалификации и умения. Така той/тя преценява дали опита който имате и задачите, които сте вършил/а на предишната работа отговарят на това което той/тя търси. Например шофьорска книжка, умения в работата с компютър, умения в управлението на група от хора (например 10), технически програмни умения(например java, javascript, HTML и др)

2) Образованието е друг фактор чрез който работодателя разбира дали кандидата има формално обучение и знае какво да очаква от кандидата. Например; Един вишист, за да стане такъв трябва да премине през много трудности, задачи и перипетии. Именно този факт говори на работодателят, че кандидата е последователен в работата си, следва инструкции, умее да комуникира с различни възрасти и хора и др.

3) Секция за език. В днешното малко село наречено свят все повече работодателя търси работници с език. Във всъщност, повечето успешни работодатели, за да са такива работят малко или много с чужбина. Поради тази причина работници които не запишат в автобиографията си умения за език веднага отпадат от шанса дори да получат възможността да се явят на интервю. Затова моля не забравяйте да запишете ако знаете език(например английски, френски, немски и др). Това ще ви помогне. Дори да се притеснявата да говорите запишете обективно нивото си и нека работодателя да прецени дали нивото отговаря не изискванията му.

4)  Запишете в автобиографията си, какви са вашите очаквания (например заплата, бонуси, място на работа и т.н.). Така няма да си губите времето си взаимно.

5) Много работодатели държат на вашата мотивация и биха искали да знаят причините поради, които кандидатсвате при тях за работа. То е ясно че парите е в основата на всияко, но когато започнете работа бързо ще остановите, че това не е точно така. Защо ли? Ами, идва момент в който си казвате този Николай(ваш колега) много ме дразни със смеха си, или Ивайло, постоянно говори глупости и ме разконцентрирва, а най - често ще си кажете супервайзера или шефа само вика, много е нервен и т.н. Поради тази причина и работодателя иска да види дали вие ще сте добра част от екипа му? Дали ще се справите със стреса, дали умеете да организирате работата си добре. Ето затова към автобиографията е редно да включите качествата които смятате че се отнасят до вас и не само към тях да приложите и мотивационно писмо.

6) Не на последно място идват хобитата и интересите. Много фирми организират събирания и тим билдинг на персонала където колкото повече общи неща между персонала, толкова по - сплотен и ефективен в работата си ще бъде. Затова драснете ред или два за тези неща. Колкото и безмислени да ви се струват. :)

Желаем ви успех!