Новини

Научи повече за Португалия

07 август 2017 | 11:44

Научи повече за Португалия

Португалия е една от най- развитите в земеделието страни в Европейският съюз.

Знаете ли, че Португалските малини са три пъти по - големи от нашите?

Знаете ли, че гляма част от тях се отглеждат и берат от български работници?

Знаете ли, че малините в Португалия се отглеждат целогодишно в оранжерии и всеки корен  - в специална саксия?

Страхотен климат

Това е една от сериозните причини, които могат да ви доведат в този край на континента. Португалия има над 3000 слънчеви часа годишно, а в някои места, като района на Алгарве например, дори през зимата температурите са в рамките на 16-18 градуса.

Португалия има богато историческо и природно наследство, независимо в коя част на страната се намирате. Дълги пясъчни плажове в Алгарве, невероятни църкви и дворци в Алкобаса, симпатични рибарски селца в Назаре, както и спиращите дъха гледки към Атлантическия океан от най-западната точка на Европа – Кабо да рока.

Вкусна храна и отлично вино

Португалия има много вкусна версия на средиземноморска кухня. Опитайте сладкишите, морските дарове и зеленчуковите блюда. Комбинирайте с местно вино – не забравяйте, че от Португалия идва прочутото в цял свят вино порто.

Разумни цени

Наскоро Португалия беше обявена за най-евтината дестинация за хапване и пийване в Европа и, веднъж стигнали там, сами ще се уверите, че цените на храната са повече от разумни.

 

Островите

В Португалия има страхотни острови. Става дума за Мадейра и Азорските острови. Те имат красива природа и типичните за страната екопътеки, наречени „левадас“.

португалия архитектура

Португалия - селско стопонство и архитектура.

португалия работа селскостопанство